9-daagse reis "Land van de Staufers"

19 t/m 27 augustus 2018

tweede helft augustus 2018
negendaagse culturele/culinaire rondreis Duitsland

Stupor Mundi organiseert in augustus 2018 een nieuwe thematische culturele/culinaire reis: Land van de Staufers. De reis heeft als thema de dynastie van de Hohenstaufen.

8-daagse reis "Canterbury Tales"

3 t/m 10 juni 2018

Responsive image

De 8-daagse reis ‘Canterbury Tales’ neemt u mee naar dit lieflijke en kleurrijke gebied, kriskras door Kent en East Sussex. Een gebied met een lange en rijke geschiedenis. Met de inval door Willem van Normandië begon hier in de 11e eeuw de Franse invloed. Ook de ‘Norman Conquest’ vormt daarom een rode draad in het programma. We zien ziet het echte slagveld (dat was niet Hastings!) en volgen  de eerste stadia van de Normandische verovering van Engeland. Op ons gemak trekken we door de streek en bezoeken een aantal prachtige kastelen, deels nog uit de tijd van de Normandiërs. 

13-daagse reis "Giro di Sicilia"

14 t/m 26 april 2018

14 t/m 26 april 2018

Stupor Mundi organiseert opnieuw de succesvolle dertiendaagse culturele/culinaire rondreis Giro di Sicilia

waarom Sicilië?

Sicilië ligt centraal in de Middellandse Zee; daarom zijn er al eeuwenlang allerlei volkeren terecht gekomen:  Feniciërs, Grieken, Romeinen, Arabieren, Normandiërs en Spanjaarden. Dat heeft Sicilië gemaakt tot een smeltkroes van culturen, die we terugvinden in de gebouwen, in de taal en ook in de Siciliaanse keuken

wat gaan we zien?
De rijke geschiedenis en cultuur van Sicilië lopen als een rode draad door het programma. U hoort boeiende verhalen over historische gebeurtenissen maar wij vertellen u ook over hedendaagse bijzonderheden. Op deze manier krijgt u een compleet beeld en leert u Sicilië echt kennen, in al zijn facetten. Zo geniet u nog intenser van al het moois. U zult bovendien zien dat Sicilië niet alleen historisch en culinair een juweeltje is, maar ook landschappelijk. Zeker in het voorjaar zult u uw ogen uitkijken, zowel aan de kust, als in de binnenlanden en in de berggebieden. Dit wordt een reis om nooit te vergeten!. Het is een enorm afwisselend eiland, zowel qua cultuur en natuur maar ook op culinair gebied.

cursussen seizoen 17-18

najaar 2017 / voorjaar 2018

het cursusprogramma voor seizoen 17-18 staat op de site